بیمه زنان خانه دار به چه صورت است
زنان خانه دار عموما فعالیت چندانی خارج از منزل ندارند. البته وظایفی که درون خانه دارند زمانی برای کار بیرون از خانه نمیگذارد.
فعالیتها و رتق و فتق امور منزل دستکمی از فعالیت خارج منزل و داشتن شغل ندارد. با تمام این تفاصیل هر زن خانهداری باید به فکر آینده و استقلال مالیاش در سالهای آینده زندگیاش باشد.
بر همین اساس از ١٧ آذر سال ٨٧ زنان خانهدار در گروه بیمهشدگان حرف و مشاغل آزاد سازمان تامین اجتماعی قرارگرفتهاند. طبق این قانون زنان خانه دار میتوانند با مراجعه به نزدیکترین شعبه محل سکونت خود و با مشخص شدن خانهدار بودن و انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه از تعهدات قانونی سازمان تامین اجتماعی استفاده کنند.
تا پایان سال گذشته، ۱۳۶ هزار و ۲۸۶ زن در سراسر کشور تحت عنوان بیمه زنان خانهدار تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی فرار گرفتند. بانوان گیلانی با تعداد ۱۹ هزار و ۶۵۰ نفر در این زمینه پیشتاز هستند. ادارات کل تامین اجتماعی شرق تهران، غرب تهران، اصفهان و مازندران در جایگاههای بعدی تعداد زنان خانهدار بیمهشده تحت پوشش قرار دارند.
ازنظر قانون بیمه تامین اجتماعی همه زنان خانهدار مشمول بیمه صاحبان حرفهها و مشاغل آزاد هستند.
حق بیمه پرداختی در بیمه زنان خانه دار و شرایط بازنشستگی بیمه زنان خانه دار
۱- بازنشستگی با ۴۵ سال سن و ۳۰ سال سابقه
۲- بازنشستگی با ۵۵ سال سن و حداقل ۲۰ سال سابقه
۳- بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه و ۴۲ سال سن برای مشمولین قانون کار
۴- بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه متوالی یا ۲۵ سال سابقه متناوب در مشاغل سخت و زیانآور
۵- بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه بدون شرط سنی برای جانبازان
۶- داشتن حداقل ۲۰ سال سابقه و ۴۵ سال سن برای معلولان عادی
۷- داشتن ۳۵ سال سابقه بدون شرط سنی
۸- داشتن ۵۵ سال سن با حداقل۱۰ سال سابقه متناسب با سنوات پرداخت حقبیمه؛ در این حالت بیمه شده میتواند با ۱۰ سال سابقه و بیشتر تا ۲۰ سال، درخواست بازنشستگی کند که مستمری وی به میزان سنوات پرداخت حق بیمه خواهد بود (بین ۱۰ تا ۲۰ روز حقوق). در این صورت ماده ۱۱۱ قابلاجرا نیست و چنانچه حقوق وی از حداقل پایینتر باشد، مستمری تا حداقل حقوق افزایش نمییابد.
۹- کسانی که سن آنها به ۵۵ سال رسیده، ولی زیر ۱۰ سال سابقهدارند میتوانند با پرداخت حق بیمه سنوات کسری تا ده سال سابقه، با ده روز حقوق بازنشسته شوند که در این صورت نیز اگر حقوق آنها از حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار کمتر باشد، افزایش نمییابد.
[irp posts="2895" name="مرخصی زایمان در ایران چند ساعت است"]
نحوه پرداخت حق بیمه زنان خانهدار
- بیمه بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی با نرخ ١٤ درصد ( ١٢ درصد سهم بیمهشده + ٢ درصد سهم دولت )
- بیمه بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی با نرخ حق بیمه ١٦ درصد (١٤ درصد سهم بیمهشده + ٢ درصد سهم دولت )
- بیمه بازنشستگی ، ازکارافتادگی کلی و فوت با نرخ حق بیمه ٢٠ درصد (١٨ درصد سهم بیمهشده + ٢ درصد سهم دولت )
- نحوه محاسبه مبلغ انواع نرخهای حق بیمه زنان خانهدار و صاحبان حرف و مشاغل آزاد
محاسبه حقوق بازنشستگی
اگر سابقه بیمه ندارید و قصد دارید بیمه تامین اجتماعی زنان خانهدار را دریافت کنید، میتوانید دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه خود را بین حداقل و حداکثر حقوق مصوب شورای عالی کار انتخاب کرده و حق بیمه مورد نطرتان را مشخص کنید. حق بیمههایی که میتوانید انتخاب کنید به شرح زیر است.
- بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی ۱۲ درصد: در این حالت درصورتیکه بیمهشده قبل از بازنشستگی فوت نماید، مستمری به خانواده پرداخت نمیشود و تنها درصورتیکه بیمهشده بعد از بازنشستگی فوت نماید به خانواده مستمری تعلق میگیرد.
- بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی ۱۴ درصد: در این حالت در صورت فوت بیمهشده قبل و بعد از بازنشستگی مستمری به خانواده تعلق میگیرد.
- بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و ازکارافتادگی ۱۸ درصد و سرانه درمان برای خدمات درمانی؛ در این حالت علاوه بر پرداخت مستمری به خانواده در صورت فوت شخص بیمهشده قبل و بعد از بازنشستگی، ازکارافتادگی و خدمات درمانی نیز به بیمهشده تعلق خواهد گرفت.
[irp posts="2999" name="بیمه اختیاری و خویش فرما"]
مدارک لازم بیمه زنان خانهدار
- مراجعه به یکی از از کارگزاریهای رسمی تامین اجتماعی . به همراه داشتن شناسنامه و کپی آن
- کارت ملی و کپی آن
- عکس ۳*۴
- در زمان پر کردن فرم بیمه زنان خانه دار اگر دفترچه بیمه هم میخواهید، گزینه درمان را انتخاب کنید.
- توجه داشته باشید چنانچه سابقه بیمه دارید لازم است به کارگزار بگویید.
منبع: مشرق نیوز